Velkommen til

Lodsejerforeningen for Sengeløse Mose.

Sengeløse Mose er blevet fredet og vi har derfor stiftet Lodsejerforeningen for Sengeløse Mose, for at opnå indflydelse på Mosens udvikling. Vi vil opfordre alle lodsejere til at melde sig ind i foreningen. Se indmeldelse.

På kortet nedenfor kan ses hvilke områder der er blevet fredet i 2015.

sengeløse-mose

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

1 Responses to Velkommen til

 1. Mosekonen og andre mosevæsner skriver:

  Har du oplevet fornemmelsen?

  Det er så stille og fredfyldt at vandre fornøjeligt rundt i mosen og lytte til naturens gode lyde. Buskenes svage knirkende lyde og den hviskende, raslende lyd fra sivene, der sagte bevæges i vinden, minder os trygt om blodets sivende lyd i moders liv før undfangelsen. Oplevelsen og velværet giver lise til krop og sjæl. På sådan en stille for sind og legeme velgørende vandrig stopper du pludselig op. Du fornemmer noget i nærheden og lytter mere intenst, men der er tilsyneladende ikke noget usædvanligt at få øje på. Mosens væsner anes et sted i derude. Måske kan du endda være så heldig, eller måske snarere uheldig, at støde på nogle af dem. Bæsterne er svære at få øje på, men du fornemmer, når de er i der. I det mindste har du sikker ofte set antydninger af mosekonens aktive liv, når der ligger en let tåge hen over moselandskabet, der bevidner om, at hun er i gang med brygningen.

  Gamle slotte, herregårde og den slags steder har deres interessante spøgelser. På samme måde har mosen sine lumske væsner, som er mindst lige så spændende, og naturformidlerne bruger dem af og til for at fastholde opmærksomheden. I bogen ”Mennesker og mosevæsner” ISBN 978-87-7237-215-0, som udkom her for nylig, fortælles myter om disse skabninger. Mystiske væsner har til alle tider fascineret menneskeheden og gjort os nysgerrige, men også utrygge og ængstelige. Mosens væsner er bestemt ikke nogen undtagelse. I bogen fortælles om: mosekonen, lygtemænd, sumpmanden, mosehekse, mosetrolde, søuhyrer/monster ål, kummermanden, moserøvere, mosens troldmænd og -kvinder, elverkongen, hans elverpiger og deres ammer de ofte benævnte ‘slattenpatter’ og meget mere. Der fortælles om væsnernes mange farlige intriger med mennesker, men også om bemærkelsesværdige alliancer, når de to parter har fælles interesser.

  Du kan få lidt mere information om handlingen for eksempel på hjemmesiden: https://www.pricerunner.dk/pl/802-3200016346/Boeger/Mennesker-og-mosevaesner-Sammenlign-Priser – Indtast bogens titel i søgefeltet og klik på bogen, så kommer du ind i informationen. – Du kan naturligvis også låne bogen via opdateret biblioteket.

  Alt godt fremover!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *